Fost ofiter CIA: Adevarurile consacrate trebuie puse sub semnul intrebarii. Fantoma lui Hitler nu a murit in 1945

Duminica, 19 Februarie 2017, ora 11:24
962 citiri
Fost ofiter CIA: Adevarurile consacrate trebuie puse sub semnul intrebarii. Fantoma lui Hitler nu a murit in 1945
Foto: captura YT

Bob Baer, fost ofiter de elita al CIA, vorbeste intr-un interviu despre investigarea mortii lui Adolf Hitler, pe care o prezinta in serialul produs de History, despre cat de putine dovezi sprijina ideea ca el a murit in buncar, nascocirile si convingerea unora ca el ar fi supravietuit, dar si despre adevarurile istorice consacrate, ce trebuie mereu puse sub semnul intrebarii.

Baer este de parere ca "varianta oficiala" a istoriei care spune ca nazismul a murit in 1945 nu se sustine, pentru ca el exista in prezent in tari precum Italia, Germania si Statele Unite si ca informatiile legate de Hitler care se afla in proprietatea Rusiei sunt clasificate inca.

Cel de-al doilea sezon al serialului "Pe urmele lui Hitler", care incearca sa descopere adevarul despre moartea lui Adolf Hitler, va avea premiera la History pe 28 februarie, de la ora 22.00.

Veteran al Agentiei Centrale de Inteligenta (CIA), cu 21 de ani de experienta, Robert "Bob" Baer a facut parte din elita ofiterilor serviciilor secrete americane.

Bob Baer si doctorul John Cencich, renumit anchetator de crime de razboi din cadrul Natiunilor Unite, revin in al doilea sezon cu implicarea unor noi specialisti si cu metode avansate pentru continuarea investigatiei si pentru a descoperi ce s-a intamplat cu Hitler la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Folosindu-se de vasta sa expertiza, el va examina miile de documente declasificate, astfel incat echipa de pe teren sa se poata concentra pe informatiile cele mai importante si relevante.

Incertitudinile cu privire la moartea lui Hitler l-au determinat pe Bob sa aplice dovezilor istorice privind evadarea lui Hitler acelasi tehnici de verificare pe care le-a folosit pe teren in Irak. Bob Baer se foloseste de o lista impresionanta de contacte, de la experti in criminalistica la cei mai cautati anchetatori.

Cititi mai jos interviul cu Bob Baer realizat de News.ro:

Cum este sa investigati un caz care se discuta de 70 de ani?

Pentru mine, este fascinant cat de putine dovezi sprijina ideea ca Hitler a murit in buncar. Mama mea era istoric si se ocupa de perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. In '62, cand am mers la Berlin, ea mi-a spus ca e posibil ca Hitler sa fi murit in buncar, si asta a fost varianta pe care am crezut-o.

Apoi au aparut informatii pe History despre acel craniu, care de fapt nu era al lui Hitler; lipsa probelor criminalistice este foarte importanta. Rusii nu au dovezi criminalistice. Din motive ciudate, ...citeste mai departe despre "Fost ofiter CIA: Adevarurile consacrate trebuie puse sub semnul intrebarii. Fantoma lui Hitler nu a murit in 1945" pe Ziare.com

#Robert Baer CIA moarte Hitler, #Robert Baer CIA Hitler History , #Stiri International