Fostul ministru al justiției din Brazilia, arestat după tentativa de răsturnare a noului regim. Documentul compromițător găsit în locuința sa

Sambata, 14 Ianuarie 2023, ora 16:41
218 citiri
Fostul ministru al justiției din Brazilia, arestat după tentativa de răsturnare a noului regim. Documentul compromițător găsit în locuința sa
Jair Bolsonaro și Anderson Torres FOTO Folha de S. Paulo

Anderson Torres, fost ministru al justiţiei din Brazilia în timpul preşedinţiei lui Jair Bolsonaro, a fost arestat sâmbătă, 14 ianuarie, pe aeroportul din Brasilia, în cadrul anchetei privind vandalizarea şi jefuirea de instituţii naţionale pe 8 ianuarie în capitala acestei ţări, informează AFP şi EFE.

Suspectat de complicitate cu bolsonariştii care au luat cu asalt instituţiile statului duminica trecută, Torres, care îşi clamează nevinovăţia, a fost arestat în timp ce se întorcea cu avionul din SUA şi va fi deferit justiţiei.

Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro este vizat el însuşi de justiţie în prezent pentru rolul său în jefuirea instituţiilor naţionale din capitala Brasilia.

Parchetul General a cerut vineri Curţii Supreme să îl supună pe fostul şef al statului de extremă-dreapta unei anchete ”care urmăreşte să clarifice instigarea şi lidershipul moral în actele antidemocratice care au culminat cu episoade de vandalism şi violenţă în Brasilia”.

Jair Bolsonaro, învins în alegeri la limită de candidatul de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, ”a incitat public la executarea unei infracţiuni” postând un video pe reţelele de socializare ”care contesta corectitudinea alegerilor prezidenţiale din 2022”, a explicat procuratura într-un comunicat de presă.

Cererea de anchetă a acuzării a urmat unei dezvăluiri care îl implică pe fostul ministru al Justiţiei, Anderson Torres, la domiciliul căruia a fost găsit un proiect de decret ce ar fi putut permite anularea alegerii lui Lula ca preşedinte. Acest document foarte compromiţător, dezvăluit joi seară de cotidianul Folha de S. Paulo, a fost găsit în timpul percheziţiilor efectuate de Poliţia Federală la domiciliul acestui fost ministru. ...citeste mai departe despre "Fostul ministru al justiției din Brazilia, arestat după tentativa de răsturnare a noului regim. Documentul compromițător găsit în locuința sa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brazilia, #rasturnare regim, #fost ministru Justitie, #arestat, #Jair Bolsonaro Brazilia , #Stiri International