Fortele lui Assad, sustinute de Rusia, masacreaza civilii din Alep. Consiliul de Securitate al ONU se reuneste de urgenta

Duminica, 25 Septembrie 2016, ora 10:53
975 citiri

Orasul Alep din Siria este sub asediu. Trupele presedintelui Bashar al-Assad si-au intensificat operatiunile in zona, iar bombardamentele intense din ultimele 24 de ore au ucis zeci de civili si au lasat aproape doua milioane de oameni fara apa.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenta duminica, pentru a discuta despre intensificarea luptelor din Alep, la cererea Statelor Unite, Marii Britanii si Franta, relateaza The Guardian.

Fortele lui Assad, sprijinite de armata rusa, au renuntat joi la armistitiul negociat cu americanii si au lansat un nou atac impotriva rebelilor din orasul care, inainte de razboi, era cel mai mare din Siria, insa a fost nimicit de bombe.

Intensitatea atacului si puterea devastatoare a bombelor sunt fara precedent, chiar si pentru un oras in care s-au dat unele dintre cele mai grele lupte ale razboiului civil sirian.

Rusia, acuzata ca arunca bombe incendiare si distrugatoare de buncare in civilii din Siria: Sunt crime de razboi ...citeste mai departe despre "Fortele lui Assad, sustinute de Rusia, masacreaza civilii din Alep. Consiliul de Securitate al ONU se reuneste de urgenta" pe Ziare.com

#intalnire Consiliu Securitate ONU, #atac Alep, #bombe Alep, #morti Alep , #Stiri International