Forbes a publicat topul celor mai puternici oameni ai planetei. Obama, surclasat

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 17:50
1492 citiri
Forbes a publicat topul celor mai puternici oameni ai planetei. Obama, surclasat

Presedintele rus, Vladimir Putin, este cel mai puternic om din lume, potrivit topului care este intocmit in fiecare an de revista americana Forbes, presedintele SUA, Barack Obama, plasandu-se pe pozitia a doua, transmite EFE.

Pe pozitia a treia a acestui top, prezentat miercuri, se situeaza secretarul general al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, urmat de Papa Francisc, pe pozitia a patra, cancelarul german, Angela Merkel, si de cofondatorul multimilionar al Microsoft, Bill Gates.

Pe primele zece locuri din topul Forbes se mai regasesc presedintele Rezervei Federale americane, Ben Bernanke, regele Abdullah al Arabiei Saudite, presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, si consilierul delegat al Wal-Mart - cel mai mare grup mondial de supermarketuri si hipermarketuri-, Michael Duke.

Pe lista celor mai puternice 72 de persoane din lume se afla doar patru latino-americani, dintre care trei mexicani, si niciun spaniol, noteaza EFE.

In topul de anul trecut, primul loc a fost ocupat de presedintele american Barack Obama, urmat de Angela Merkel, Vladimir Putin, Bill Gates si fostul Papa Benedict al XVI-lea.

#top forbes, #cei mai puternici oameni, #Forbes lideri mondiali , #Stiri International