Foamea ucide: 805 milioane de oameni subnutriti. Pare mult sau putin?

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 13:41
1158 citiri
Foamea ucide: 805 milioane de oameni subnutriti. Pare mult sau putin?
Foto: La Tribune

In ultimii zece ani, numarul subnutritilor de pe glob a scazut cu 100 de milioane. In ultimii douazeci de ani, a scazut cu 205 milioane.

Cu toate acestea, inca si astazi numarul subnutritilor a ramas impresionant: 805 milioane, noteaza La Tribune, citand un comunicat anuntat marti la Roma de catre Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).

Daca numarul persoanelor subnutrite de pe glob a scazut de la 18,7% la 11,3%, nu in toate statele atinse de flagelul foametei si al subalimentarii ritmul este acelasi.

Astfel in tarile aflate in curs de dezvoltare, desi acolo subnutritia este foarte accentuata, in ultimii zece ani, numarul celor afectati a scazut de la 23,4% la 13,5%, nivele care se situeaza totusi peste cele medii globale.

"Programul mileniului", intocmit in anul 2000, pentru a combate fenomenul foametei de pe glob, prevedea atunci ca numarul subnutritilor din tarile aflate in curs de dezvolatare sa scada la jumatate pana in anul 2015, iar nivelele atinse ...citeste mai departe despre "Foamea ucide: 805 milioane de oameni subnutriti. Pare mult sau putin?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#subnutritie globala, #subnutritie statistica, #subnutritie copii, #subnutritie tari emergente, #copii murit foame, #foamete Africa , #Stiri International