Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fitch: Marea Britanie are de infruntat provocari bugetare uriase

Fitch: Marea Britanie are de infruntat provocari bugetare uriase

Marea Britanie are de infruntat provocari bugetare uriase, iar autoritatile trebuie sa adopte masuri pentru o reducere mai rapida a deficitului decat cea avuta in vedere de fostul guvern, apreciaza agentia de evaluare financiara Fitch, transmite Mediafax.

Aprecierile Fitch intervin in contextul in care noul guvern britanic va prezenta pe 22 iunie proiectul unui buget de urgenta. Agentia nu ameninta direct calificativul acordat Marii Britanii, de "AAA", cel mai mare posibil, insa mentioneaza ca ritmul de crestere a datoriei statului este mai rapid decat in celelalte tari cu rating similar.

Fitch noteaza, de asemenea, ca deficitul public este de aproximativ doua ori mai mare decat nivelurile atinse in perioadele anterioare cu probleme bugetare, din anii 1970 si 1990.


Ea recomanda, totodata, noului guvern sa adopte masuri de reducere a deficitului "mai ambitioase", cu un nivel al imprumuturilor cu 1% sub cel prevazut de fostul executiv in bugetul adoptat in aprilie 2010.


Agentia subliniaza ca "diminuarea deficitului doar prin scaderea cheltuielilor ar insemna ca aceste masuri sa aiba o amploare fara precedent".


Marea Britanie are in prezent un deficit bugetar echivalent cu 11,1% din Produsul Intern Brut, cel mai mare din cele 27 de state ale Uniunii Europene.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1197 ori
Citeste mai multe desprefitch datorie marea britanie deficit