Financial Times: Cati bani va primi Romania de la Comisia Europeana

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 17:23
1434 citiri
Financial Times: Cati bani va primi Romania de la Comisia Europeana

Comisia Europeana a instiintat un numar de 19 state europene, printre care se numara si Romania, ca le vor fi restituite o parte din contributiile lor la bugetul UE pentru perioada 1995-2013, ca urmare a ajustarilor efectuate in urma introducerii noii metodologii ESA 2010 pentru calculul produsului intern brut al statelor membre.

Principalii beneficiari vor fi Franta, careia ar urma sa-i fie restituita o suma de aproximativ un miliard de euro, Germania, 779 milioane de euro, Polonia, 316 milioane de euro, si Finlanda, 180 de milioane de euro, potrivit documentelor publicate vineri de cotidianul Financial Times.

In schimb, un numar de noua state europene vor trebui sa plateasca contributii suplimentare la bugetul UE, ca urmare a introducerii noii metodologii de calcul. Cea mai mare plata, de aproximativ 2,1 miliarde de euro, ar urma sa fie facuta de Marea Britanie, urmata de Olanda, 642 milioane de euro, si Italia, 340 milioane de euro. Chiar si Cipru si Grecia, tari ...citeste mai departe despre "Financial Times: Cati bani va primi Romania de la Comisia Europeana" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania bani Comisia Europeana, #buget comisia europeana , #Stiri International