Filmare din turnul groazei de la Londra: Suntem la etajul 23. Sunt multi oameni blocati sus! (Video)

Joi, 15 Iunie 2017, ora 11:45
1218 citiri
Filmare din turnul groazei de la Londra: Suntem la etajul 23. Sunt multi oameni blocati sus! (Video)
Foto: Twitter/London Fire Brigade

O locatara din Grenfell Tower, blocul turn care a luat foc in noaptea de marti spre miercuri, a filmat in apartamentul sau de la etajul 23, la putin timp dupa izbucnirea incendiului soldat pana acum cu 12 morti si zeci de raniti.

Inregistrarea arata panica generala din blocul cu 24 de etaje, groaza de moarte a locatarilor.

In inregistrarea postata de Sky News se aude cum o femeie striga dupa ajutor. Vocea ei ascutita, ingrozita, evoca momentele cumplite prin care au trecut locatarii blocului. Nici nu se stie daca femeia din inregistrare a reusit sa scape cu viata sau nu, arata sursa.

Inregistrarea a fost distribuita live pe Facebook la ora locala 1:40 noaptea trecuta.

Se vede cum doar usa apartamentului era singurul obstacol in fata fumului dens de pe culoar. Femeia poate fi auzita spunand, la un moment dat, panicata: "Nu deschide usa, va intra inauntru fumul! Nu vei mai putea respira", i se adreseaza ea unui barbat, aflat de asemeni in apartament.

Apoi, alertata de zgomotul care se aude din apartamentele vecine si de pe culoar, femeia striga: "Sunt oameni pe hol".

"Vino aici! Vino aici!", li se adreseaza aceasta necunoscutilor prin usa crapata.

Apoi, femeia striga pe geam politiei: "Suntem blocati la etajul 23. Sunt multi oameni blocati sus".

La un moment dat, aceasta poate fi auzita vorbind in araba si rugandu-se, in timp ce filmeaza panorama de sus, de la geam. Jos se vad deja ambulante si masini de politie.

Pana in acest moment nu este cunoscut numarul disparutilor si nici numarul total al locatarilor blocului. Se presupune ca locuiau in bloc intre 400 - 600 de oameni. 78 de persoane au fost ranite in incendiu, din care 18 sunt in continuare in stare critica. Bilantul mortilor, deocamdata de 12, poate creste in orice moment, au avertizat autoritatile.

Miercuri dupa-amiaza, la 12 ore de la izbucnirea incendiului, un barbat a fost salvat in viata din bloc.

Citeste si marturiile celor care au scapat din bloc sau celor care au vazut cum mamele isi aruncau pur si simplu copiii pe geam, in speranta ca asa vor fi salvati.

...citeste mai departe despre "Filmare din turnul groazei de la Londra: Suntem la etajul 23. Sunt multi oameni blocati sus! (Video)" pe Ziare.com

#video bloc incendiu Londra, #incendiu turn Londra inregistrari, #incendiu Grenfell Tower video , #Stiri International