Fidel Castro, o viata care a starnit multe pasiuni: Pe cat a fost de adulat, pe atat a fost de urat

Sambata, 26 Noiembrie 2016, ora 16:21
877 citiri

Fostul lider cubanez Fidel Castro a murit la varsta de 90 de ani. El a fost o figura controversata de-a lungul vremii si a reusit sa stranga in jurul sau o multime de prieteni, dar si-a facut si multi dusmani.

Criticii au vazut in el un om incapatanat care a incalcat drepturile omului, care si-a incarcerat rivalii, a suprimat partidele de Opozitie si a distrus economia tarii.

Dar pe de alta parte, cei care il admira il considera un vizionar care a oprit dominatia SUA in America Latina, a garantat accesul persoanelor sarace la sistemul sanitar si la educatie, dar a fost si o sursa de inspiratie pentru miscari socialiste in intreaga lume.

In aceste conditii, postul de televiziune ABC a facut o lista cu o parte din declaratiile prietenilor si dusmanilor despre Fidel Castro facute de-a lungul anilor.

"Castro nu e doar un alt dictator din America latina, un tiran meschin avid de putere. Ambitiile sale sunt mult mai mari" - presedintele SUA, John F Kennedy, in 1962

"Pentru ...citeste mai departe despre "Fidel Castro, o viata care a starnit multe pasiuni: Pe cat a fost de adulat, pe atat a fost de urat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Fidel Castro murit, #Fidel Castro Cuba , #Stiri International