Femeile din CE ii cer "cel putin zece femei" comisar european

Joi, 10 Iulie 2014, ora 16:43
1176 citiri
Femeile din CE ii cer "cel putin zece femei" comisar european

Femeile cu functia de comisar european aflate la sfarsit de mandat i-au scris joi viitorului presedinte al CE, Jean-Claude Juncker, pentru a-i cere sa numeasca 'cel putin zece femei' in echipa sa de 28 de membri.

In prezent, in Comisia Europeana (Barroso II) se afla noua femei cu functia de comisar european, informeaza AFP.

Femeile comisar european din CE actuala 'sunt foarte ingrijorate de faptul ca viitoarea Comisie ar putea numara un numar insuficient de femei', a declarat, joi, comisarul european pentru educatie si cultura, Androulla Vassilou. 'Prin urmare, am decis sa-i trimitem lui Jean-Claude Juncker o scrisoare semnata de toate femeile comisar european, pentru a-i cere sa numeasca cel putin zece femei drept comisari in viitoarea Comisie', a adaugat aceasta.

Totodata, ele au amintit ca fosta echipa a CE numara noua femei 'in mare parte' pentru ca presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, 'a insistat' asupra acestui subiect punctual.

'Uniunea Europeana (UE) s-a angajat sa faca progrese in ceea ce priveste egalitatea dintre sexe. Aceasta presupune o crestere, nu o scadere a numarului de femei comisar european. Indemnam prin urmare statele membre sa numeasca cel putin zece femei comisar, cu sprijinul dumneavoastra', au subliniat actualele femei comisar european, adaugand ca 'trebuie mers inainte'.

Fostul premier crestin-democrat al Luxemburgului urmeaza sa fie votat marti de Parlamentul European (PE) ca viitor presedinte al Comisiei Europene, dupa ce a fost desemnat, la sfarsitul lui iunie, de sefii de state si de guverne din UE. Parlamentul European va vota in octombrie componenta CE.

Jean-Claude Juncker cere candidaturi feminine pentru a-si constitui echipa, in special pentru a raspunde exigentelor PE. In conditiile intentiilor afisate de guverne, Juncker este ingrijorat de posibilitatea de a se pomeni 'doar cu doua sau trei femei' in echipa sa, au dezvaluit, la sfarsitul saptamanii trecute, surse din anturajul lui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#femei functie comisar european, #presedinte ce, #jean claude juncker , #Stiri International