Fed risca sa scape de sub control inflatia

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 17:38
1020 citiri
Fed risca sa scape de sub control inflatia

Rezerva Federala a SUA (Fed) risca sa se angajeze intr-o politica monetara prea expansiva si sa piarda controlul inflatiei, apreciaza un oficial al institutiei, citat de Reuters, transmite Mediafax.

"Vad riscul ca Fed sa piarda controlul inflatiei si ca institutia sa interpreteze gresit rolul pe care il are. Nu este treaba bancii sa dilueze datoriile unui guvern iresponsabil", a afirmat Richard Fisher, presedintele Rezervei Federale din circumscriptia Dallas, intr-un articol publicat de Handelsblatt.

El a mentionat ca institutia a facut ce trebuia pentru a calma panica de pe pietele de capital in 2008, insa in prezent situatia s-a schimbat.

"Dupa ce Fed si-a facut treaba, vad, mai mult decat altceva, riscul ca politica monetara sa fie prea expansiva. In trecut, permiterea finantarii deficitelor bugetare de catre bancile centrale a dus intotdeauna direct in abis. Ar trebui sa blocam aceasta cale pentru totdeauna", noteaza Fisher.

Oficialul a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca Fed ar trebui sa reduca perioada in care aplica programul prin care cumpara active de pe piata cu bani proaspat printati (quantitative easing), pentru a evita accelerarea inflatiei.

Alti responsabili ai bancii centrale considera, insa, ca economia SUA este prea slaba pentru ca institutia sa renunte la masurile de stimulare neconventionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
#federal reserve, #inflatie, #politica monetara , #Stiri International