Fed a mentinut dobanda de politica monetara aproape de zero

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 09:31
1155 citiri
Fed a mentinut dobanda de politica monetara aproape de zero

Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite a mentinut, marti, dobanda de politica monetara aproape de nivelul zero si s-a angajat sa pastreze nivelul actual pentru o perioada indelungata, transmite Bloomberg, precizeaza Mediafax.

Fed a anuntat ca este dispusa sa relaxeze in continuare politica monetara pentru a sustine economia si a reduce somajul, aflat in prezent la 9,6%, insa nu va recurge la noi achizitii de active.

"Fed va continua sa monitorizeze perspectivele economice si evolutiile financiare, fiind pregatita sa acorde sprijin suplimentar daca este necesar pentru a sustine recuperarea economiei si aducerea inflatiei la un nivel adecvat", se arata in comunicatul institutiei.

Datele disponibile de la ultima sedinta de politica monetara din august indica o incetinire a ritmului recuperarii productiei si pietei muncii, conform sursei citate.

Consumul ramane scazut din cauza somajului ridicat, ritmului redus de majorare a veniturilor, averii in declin a populatiei si accesului mai dificil la credite, noteaza banca centrala americana.

#fed politica monetara dobanda , #Stiri International