Fed a avut anul trecut un profit record din masurile de combatere a crizei

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 22:46
1327 citiri
Fed a avut anul trecut un profit record din masurile de combatere a crizei

Rezerva Federala americana (Fed) a obtinut anul trecut un profit net record, de 52,1 miliarde de dolari, din masurile de combatere a crizei prin achizitii de obligatiuni si imprumuturi, mai mare cu aproape 50% fata de 2008.

Fed a platit Trezoreriei SUA suma record de 46,1 miliarde de dolari pentru 2009, cu 14,4 miliarde de dolari mai mult fata de contributia pentru anul anterior. Suma este cea mai mare de la infiintarea bancii centrale, in 1914.

Cele 12 banci regionale ale Fed trebuie sa transfere profiturile Trezoreriei dupa plata dividendelor catre institutiile financiare membre, insa au dreptul sa pastreze o parte a surplusului. Precedentul profit maxim transferat Trezoreriei a fost consemnat in 2007, respectiv 34,6 miliarde de dolari.

O mare parte din profit provine din achizitia, de pe piata, de instrumente financiare ale statului american, ale corporatiilor Fannie Mae si Freddie Mac, sau din cumpararea de obligatiuni garantate cu active imobiliare.

Programul de achizitie de instrumente financiare a condus la majorarea portofoliului de active al institutiei la 2.000 de miliarde de dolari in 2009. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#federal reserves, #profit, #combatere, #criza , #Stiri International