FBI nu reuseste sa sparga un program de criptare folosit de jihadisti pentru a comunica pe Internet

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 21:19
679 citiri
FBI nu reuseste sa sparga un program de criptare folosit de jihadisti pentru a comunica pe Internet
Foto: site FBI

Zeci de persoane din Statele Unite mentin contacte secrete pe Internet cu membri sau simpatizanti din alte tari ai gruparii jihadiste Statul Islamic, contacte pe care serviciile secrete americane nu le pot monitoriza pentru ca sunt criptate, a declarat joi directorul Biroului Federal de Investigatii (FBI), James Comey (foto).

In timpul unei audieri la Comitetul pentru Siguranta Nationala din Senatul american, James Comey a precizat ca atunci cand Statul Islamic identifica pe retelele de socializare pe cineva care ar putea simpatiza cu aceasta grupare, ii transmite un program de criptare care face imposibila interceptarea ulterioara a comunicatiilor, transmite agentia EFE.

Imediat ce o astfel de persoana este identificata, ea dispare din retea datorita respectivului program de criptare, explica directorul FBI, sustinand ca aceasta institutie nu reuseste sa sparga respectivul program.

Dar ...citeste mai departe despre "FBI nu reuseste sa sparga un program de criptare folosit de jihadisti pentru a comunica pe Internet" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#program criptare Internet jihadisti SUA, #comunicare jihadisti Internet SUA , #Stiri International