Fannie Mae cere guvernului SUA 10,7 miliarde dolari

Vineri, 07 August 2009, ora 16:52
1406 citiri
Fannie Mae cere guvernului SUA 10,7 miliarde dolari

Banca ipotecara Fannie Mae din Statele Unite, nationalizata de guvernul american, a cerut Trezoreriei o investitie de capital de 10,7 miliarde dolari, in contextul in care cea de-a treia pierdere trimestriala consecutiva i-a adus din nou valoarea neta sub zero, relateaza Bloomberg, informeaza NewsIn.

Pierderea neta de 14,8 miliarde dolari, sau 2,67 dolari/actiune, din al doilea trimestru, a determinat banca sa apeleze pentru a treia oara la fonduri din totalul de 200 miliarde dolari pusi la dispozitie de guvern.

Rezultatele de astazi aduc pierderile totale acumulate de grup in ultimii doi ani la 101,6 miliarde dolari si suma totala acordata de Trezorerie la 44,9 miliarde dolari, din luna aprilie.

Calitatea creditelor si a ipotecilor detinute sau garantate de Fannie Mae s-a deteriorat, in contextul in care recesiunea inceputa in decembrie 2007 a adus mai multi proprietari in incapacitate de plata.

Un numar record de 1,5 milioane locuinte americane au primit somatii sau au fost confiscate in prima jumatate a acestui an, cu 15% peste nivelul din anul anterior, in contextul in care angajatorii au facut disponibilizari si programele temporare de ajutoare pentru proprietari s-au incheiat.

"Nu estimam ca vom avea operatiuni profitabile in viitorul apropiat", a anuntat compania.

"Prevedem ca vom inregistra efecte financiare negative in contextul in care incercam sa ne indeplinim misiunea, concentrandu-ne eforturile pe evitarea evacuarilor".

Trezoreria americana a anuntat in septembrie 2008 punerea sub custodie a Fannie Mae si Freddie Mac, atat timp cat acestea isi vor restructura finantele afectate de criza ipotecara.

Planul presupunea ca guvernul sa injecteze pana la 100 miliarde dolari in cadrul fiecarei institutii, pentru a le ajuta in indeplinirea acestui obiectiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Fannie, #Mae.guvern, #SUA , #Stiri International