Familia Trump isi petrece primul weekend la Camp David, de Ziua Tatalui

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 15:39
899 citiri
Familia Trump isi petrece primul weekend la Camp David, de Ziua Tatalui
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Donald Trump, sotia sa Melania si fiul lor Barron au ajuns sambata la Camp David, statul Maryland, pentru primul lor weekend in aceasta resedinta de vacanta a presedintilor americani, unde vor petrece Ziua Tatalui, transmit DPA si AFP.

Familia prezidentiala a decolat de pe peluza sudica a Casei Albe, pentru un zbor de 30 de minute cu elicopterul, fiind insotiti de parintii Primei Doamne, conform administratiei prezidentiale.

De la investirea sa pe 20 ianuarie, Trump a preferat resedinta sa de la Mar-a-Lago, Florida, sau Trump National Golf Club din Bedminster, New Jersey, in weekend-urile pe care nu le-a petrecut la Washington.

Camp David, administrat de Marina SUA cu cheltuieli anuale de circa 8 milioane de dolari, este situat pe dealurile impadurite de la Catoctin Mountain Park, langa Thurmont, Maryland, la circa 100 km nord-vest de capitala.

Resedinta, inaugurata de Franklin Delano Roosevelt in 1942, a fost folosita de multi presedinti americani, printre care John F. Kennedy, Jimmy Carter, George W. Bush si Barack Obama, inclusiv pentru primirea de lideri straini. Resedinta este cunoscuta mai ales ca fiind locul in care s-au semnat in septembrie 1978 Acordurile de la Camp David, mediate de presedintele Carter, care au stabilit conditiile pacii intre Egipt si Israel.

"Camp David este foarte rustic, e frumos, v-ar placea", l-a citat Washington Post pe Trump spunandu-i unui jurnalist european intr-un interviu inainte de a-si prelua mandatul de presedinte. "Stiti cat timp v-ar placea? Cam 30 de minute", a adaugat acesta.

Trump si-a facut publica declaratia de avere: pe ce este cladit imperiul de afaceri al presedintelui SUA ...citeste mai departe despre "Familia Trump isi petrece primul weekend la Camp David, de Ziua Tatalui" pe Ziare.com

#Trump vacanta Ziua Tatalui, #Donald Trump vacanta , #Stiri International