Extrema dreapta revine la putere in Austria

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 02:39
863 citiri
Extrema dreapta revine la putere in Austria
Foto: Facebook/ Sebastian Kurz

Partidul Popular (OVP, centru-dreapta, consevator), condus de Sebastian Kurz, si Partidul Libertatii (FPO) au ajuns la un acord pentru formarea noului guvern de la Viena, au anuntat surse familiare cu negocierile intre cele doua formatiuni, potrivit postului Dpa.

In urma negocierilor, Sebastian Kurz devine cancelar si cel mai tanar lider politic ales in Europa, in timp ce Heinz-Christian Strache, liderul formatiunii de extrema-dreapta Partidul Libertatii, va ocupa postul de vicecancelar.

Printre obiectivele noului guvern se numara reducerea birocratiei, intarirea democratiei directe si restrictionarea suplimentara a imigratiei.

In plus, coalitia ar dori si sa anuleze interdictia privind fumatul in restaurante si baruri care este programata sa intre in vigoare anul viitor.

Partidul Libertatii (FPO) a solicitat sefia ministerelor de Interne si Afacerilor Externe, prezentandu-l pe Karin Kneissl, analist independent pe chestiuni privind Orientul Mijlociu, drept candidat.

Formatiunea de extrema-dreapta s-a clasat pe locul al doilea la alegerile din octombrie si a mai facut parte de doua ori dintr-o coalitie guvernamentala, in 1986-1987 si 2000-2005.

Formatiuni populiste de extrema-dreapta sau national-conservatoare sunt reprezentate in executivele mai multor tari membre ale Uniunii Europene, anume in Bulgaria, Finlanda, Grecia, Ungaria, Letonia, Polonia si Slovacia. ...citeste mai departe despre "Extrema dreapta revine la putere in Austria" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sebastian Kurz cancelar Austria , #Stiri International