Explicatie inedita pentru averea presedintelui Boliviei: Economiseste salariul

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 11:32
1189 citiri
Explicatie inedita pentru averea presedintelui Boliviei: Economiseste salariul

Presedintele de stanga al Boliviei, Evo Morales, si-a triplat averea dupa preluarea functiei, in anul 2006, deoarece nu cheltuieste nimic din salariu si aduna ponchouri valoroase care ii sunt oferite cadou, a explicat vicepresedintele Alvaro Garcia.

"Presedintele castiga un salariu de 15.000 de bolivianos (circa 2.100 de dolari), dar nu cheltuieste aproape nimic", a afirmat vicepresedintele sau, in cursul unei conferinte de presa.

In plus, seful statului are in proprietate o casa modesta si doua terenuri si primeste "cadouri care nu au nimic de a face cu obtinerea unor favoruri", a precizat Garcia.

Evo Morales a marturisit de curand ca averea sa a crescut datorita numeroaselor ponchouri din lana de alpaca si oaie pe care le primeste cadou si care, in opinia lui, valoreaza cel putin 200 de dolari bucata.

Presedintele bolivian, pastor pe inaltele platouri andine in copilarie, apoi trompetist si cultivator de frunze de coca, beneficiaza de fonduri pentru hrana si este invitat in deplasarile sale in strainatate, potrivit vicepresedintelui.

Recent, guvernul bolivian a anuntat ca Morales, primul presedinte de origine amerindiana al tarii, poseda un patrimoniu net de 2,7 milioane de bolivianos, aproximativ 388.000 de dolari, conform unei declaratii oficiale obligatorii.

Inainte de alegerea sa in 2006, totalitatea bunurilor sale erau evaluate la 779.000 de bolivianos (111.900 de dolari).

#avere presedinte Bolivia, #bani presedinte Bolivia, #Bolivia presedinte salariu , #Stiri International