Exercitiu de forta: Bombardiere americane si avioane japoneze si sud-coreene au survolat Coreea de Nord

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 07:57
927 citiri

Sase avioane militare, intre care doua bombardiere grele ale Statelor Unite, au survolat marti Peninsula Coreeana, efectuand o simulare de tragere, in cel mai recent exercitiu de forta fata de Coreea de Nord.

Fortele Aeriene din Pacific ale SUA (PACAF) au precizat ca doua bombardiere strategice B-1B au zburat deasupra apelor din largul coastei de est a peninsulei. Acestora li s-au alaturat doua avioane de lupta F-15K ale Coreei de Sud si alte doua avioane F-15 ale Japoniei.

"A zbura si a ne antrena pe timp de noapte cu aliatii nostri, de o maniera sigura si eficienta, reprezinta o importanta capacitate comuna a SUA, Japoniei si Coreei de Sud, imbunatatind abilitatea tactica a aviatorilor fiecarei natiuni", a spus Patrick Applegate, de la Centrul de Operatiuni Aeriene 613 al SUA.

"Aceasta este o demonstratie clara a capacitatii noastre de a realiza operatiuni fara intrerupere cu toti aliatii nostri, in orice moment si in orice loc", a adaugat acesta.

Misiunea a fost efectuata marti noaptea. Phenianul a marcat 72 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor din Republica Populara Democrata Coreeana (Coreea de Nord) si nu a raspuns la exercitiile militare.

Tot marti, presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a fost informat de echipa sa de securitate nationala asupra "unei serii de optiuni" de raspuns la amenintarile Coreei de Nord, in fata unei eventuale agresiuni.

Dupa cum a informat intr-un comunicat purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, la intalnirea cu presedintele american au luat parte secretarul Apararii, James Mattis, si seful Statului Major Interarme, Joseph Dunford.

"Reuniunea de informare si discutia s-au axat pe o serie de optiuni de raspuns la orice forma de agresiune a Coreei de Nord sau, daca ar fi necesar, pentru a impiedica o amenintare a Coreei de Nord cu arme nucleare la adresa Statelor Unite si a aliatilor lor", a aratat Sanders.

La finalul saptamanii, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a promis ca va continua dezvoltarea "valorosului" sau program nuclear pentru a face fata amenintarilor SUA, iar presedintele american, Donald Trump, a spus ca "va merge un singur lucru" in privinta Phenianului.

Coreea de Nord spune ca atacarea SUA e inevitabila.UPDATE - Trump a reactionatCoreea de Nord sustine ca SUA i-au declarat razboi: Vom dobori toate bombardierele americaneBombardierele americane au zburat mai aproape ca niciodata de Coreea de Nord ...citeste mai departe despre "Exercitiu de forta: Bombardiere americane si avioane japoneze si sud-coreene au survolat Coreea de Nord" pe Ziare.com

#exercitiu SUA Coreea Nord , #Stiri International