Povestile a trei kurzi din Romania despre ororile Statului Islamic in locurile lor natale

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 11:00
1263 citiri
Povestile a trei kurzi din Romania despre ororile Statului Islamic in locurile lor natale
Foto: Ziare.com

Azdasher Naszan este medic la spitalul CF 2 din Bucuresti, venit de aproape 30 de ani in Romania si casatorit aici. In acelasi timp este kurd sirian, nascut in orasul Kobani, aflat acum pe punctul de a cadea in mainile Statului Islamic.

Sido Mustafa, om de afaceri si inginer, este un alt kurd din Kobani, venit de 12 ani in Romania, tot cu familie romaneasca. Hidir Koci e kurd din Turcia.

E de inteles de ce ii doare sufletul cand vad purificarea etnica realizata de jihadistii Statului Islamic, care au gonit, cu ororile lor, o populatie de aproape 400.000 de kurzi din districtul Kobani. Inconjurat din trei parti de teritoriile controlate de islamisti, orasul, spun ei intr-un interviu pentru Ziare.com, era o oaza de normalitate pentru sute de mii de refugiati.

"Kobani ramasese singurul loc unde puteau veni oamenii simpli, vai de mama lor", povesteste Sido Mustafa.

Cine sunteti?

Azdasher Naszan: Ma numesc Ardasher, sunt venit in Romania de pe vremea lui Ceausescu, pentru ...citeste mai departe despre "Exclusiv Povestile a trei kurzi din Romania despre ororile Statului Islamic in locurile lor natale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#StatulIslamic kurzi Kobani atac, #Kobani kurzi Romania atac, #Kobani kurzi Romania islamisti , #Stiri International