Eurostat: 3% din numarul total de oameni de stiinta si ingineri din UE sunt in Romania

Vineri, 30 August 2019, ora 11:34
921 citiri
Eurostat: 3% din numarul total de oameni de stiinta si ingineri din UE sunt in Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Uniunea Europeana avea in 2018 un numar total de 17,2 milioane de oameni de stiinta si ingineri cu varsta cuprinsa intre 25 si 64 de ani, dintre care aproximativ 539.100, sau 3% din numarul total din UE, erau in Romania, arata datele publicate vineri de Eurostat.

Conform acestor date, numarul oamenilor de stiinta si inginerilor din Uniunea Europeana a crescut cu 4% intre 2017 si 2018, in timp ce in Romania a crescut cu 2,6%, de la 525.300 pana la 539.100.

Eurostat subliniaza ca in ceea ce priveste distributia oamenilor de stiinta si inginerilor in UE, pentru majoritatea statelor membre aceasta este in linie cu ponderea tarilor respective in populatia Uniunii Europene.

Exceptie fac Marea Britanie si Germania, care impreuna sunt responsabile pentru 37% din numarul total de oameni de stiinta si ingineri din UE, in timp ce ponderea lor combinata in populatia UE este de 29%.

In contrast, Italia si Franta sunt responsabile pentru 16% din numarul total de oameni de stiinta si ingineri din UE, in timp ce ponderea lor combinata in populatia UE este de 25%.

In cifre absolute, Romania are mai multi oameni de stiinta si ingineri decat Belgia, Danemarca, Austria, dar mai putini decat Polonia, Olanda sau Suedia. ...citeste mai departe despre "Eurostat: 3% din numarul total de oameni de stiinta si ingineri din UE sunt in Romania" pe Ziare.com

#ingineri romani Uniunea Europeana , #Stiri International