Europol avertizeaza ca Statul Islamic planuieste atentate in Europa: 5 tari sunt vizate in viitorul apropiat

Vineri, 02 Decembrie 2016, ora 10:12
907 citiri

Gruparea Statul Islamic planuieste noi atacuri teroriste in Europa in viitorul apropiat, a avertizat oficiul european de politie Europol, intr-un raport dat publicitatii vineri la Haga.

Infrangerile din Irak si Siria si cresterea numarului de combatanti care revin in tarile de origine au sporit riscul unor atacuri in Europa occidentala, potrivit raportului elaborat de Centrul de combatere a terorismului al Europol, care citeaza opinii ale serviciilor de informatii potrivit carora in Europa s-ar putea afla deja zeci de potentiali luptatori ai gruparii Statul Islamic.

Se crede ca gruparea terorista pune la punct noi tactici pentru comiterea de atacuri in Occident, iar expertii sunt de parere ca Franta este cea mai evidenta tinta. Cu toate acestea, si in Belgia, Olanda, Marea Britanie si Germania exista riscul unor atacuri teroriste.

Atentatele ar putea fi comise de grupari afiliate Statului Islamic sau de atacatori care actioneaza pe cont propriu, asa-numitii "lupi singuratici", ...citeste mai departe despre "Europol avertizeaza ca Statul Islamic planuieste atentate in Europa: 5 tari sunt vizate in viitorul apropiat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Stat Islamic atentate Europa Europol raport, #Stat Islamic atentate Franta Germania Belgia , #Stiri International