Europarlamentar polonez: Femeile nu trebuie sa castige cat barbatii. Sunt mai mici si mai putin inteligente (Video)

Joi, 02 Martie 2017, ora 18:58
775 citiri
Europarlamentar polonez: Femeile nu trebuie sa castige cat barbatii. Sunt mai mici si mai putin inteligente (Video)
Foto: Facebook/Socialists and Democrats Group in the European Parliament

Un europarlamentar polonez a sustinut ca femeile nu trebuie sa castige la fel de bine ca barbatii pentru ca sunt mai slabe, mai mici si mai putin inteligente.

"Femeile trebuie sa castige mai putin decat barbatii, pentru ca sunt mai slabe, mai mici, mai putin inteligente. Trebuie sa castige mai putin. Asta este tot", a spus Janusz Korwin-Mikke in plenul PE, potrivit Times of Malta.

Pentru a-si sustine punctul de vedere, Janusz Korwin-Mikke, de 74 de ani, a spus ca nu exista nicio femeie printre cei mai buni 100 de jucatori de sah din lume.

Declaratiile sale au infuriat un europarlamentar din Spania, Iratxe Garcia-Perez, care a reactionat imediat.

"Dupa parerea ta, eu nu ar trebui sa fiu aici in calitate de membru al Parlamentului. Si stiu ca te doare si te deranjeaza ca astazi femeile pot fi aici pentru a reprezenta cetateni cu aceleasi drepturi ca si tine. Sunt aici pentru a apara toate femeile din Europa de barbati ca tine", a spus ea.

UPDATE 21:38 - Eroparlamentarul e vizat de o ancheta: ce sanctiuni ar putea primi

Dupa plangeri formulate de mai multi eurodeputati, presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani (PPE), a anuntat joi ca a declansat o ancheta pentru "remarci sexiste" ce ar putea duce la sanctiuni.

Acestea ar putea pleca "de la un avertisment pana la o amenda cu suspendare temporara", a precizat Parlamentul European intr-un comunicat citat de Agerpres.

Europarlamentarul polonez de extrema dreapta a mai fost sanctionat in iulie 2016 de Parlamentul European pentru ca a declarat ca sosirea in masa a imigrantilor in Europa este comparabila cu o "deversare de excremente".

La acea data, el a fost privat zece zile de indemnizatiile pentru participarea la activitatea PE (3.060 de euro) si a fost suspendat de la orice activitate parlamentara timp ce cinci zile.

In octombrie 2015, europarlamentarul a mai fost sanctionat de Parlamentul European pentru ca a facut un salut hitlerist in sala. De asemenea, el a provocat indignare cu un an inainte, cand i-a comparat pe tinerii someri cu "negri".

A.G. ...citeste mai departe despre "Europarlamentar polonez: Femeile nu trebuie sa castige cat barbatii. Sunt mai mici si mai putin inteligente (Video)" pe Ziare.com

#europarlamentar polonez femei castig, #europarlamentar femei castig barbati , #Stiri International