Europarlamentar maghiar: "Conferința privind Viitorul Europei, un cal troian pentru un superstat european"

Luni, 09 Mai 2022, ora 16:52
728 citiri
Europarlamentar maghiar: "Conferința privind Viitorul Europei, un cal troian pentru un superstat european"
László Trócsányi este europarlamentar Fidesz FOTO Balkan Insight

Conferința privind viitorul Uniunii Europene, care se încheie luni, 9 mai, a fost „de fapt un cal troian” pentru a disimula eforturile pentru „centralizare și construirea unui superstat european uniform care să înlocuiască statele naționale”, a declarat europarlamentarul Fidesz László Trócsányi într-un articol publicat în cotidianul Magyar Nemzet.

Cu ocazia zilei de 9 mai, Ziua Europei, Trócsányi a adus un omagiu „predecesorilor precum Konrad Adenauer sau Alcide De Gasperi, care au încercat să reconstruiască Europa pe baze creștine”, dar a adăugat că „a judeca planurile de viitor nu este atât de simplu”.

Trócsányi a insistat că „performanța UE din ultimele decenii a pus la îndoială dacă comunitatea este pe drumul cel bun; reacțiile sale la crize nu au fost convingătoare, iar disputele privind statul de drept s-au adâncit, în timp ce Marea Britanie a părăsit UE și statele naționale au avertizat de mai multe ori că UE ar trebui să respecte puterile naționale”.

Ungaria a participat la conferință, în speranța că comunitatea va „găsi din nou calea cea bună”, a spus Trócsányi, dar a adăugat că, concluziile conferinței ar putea deschide calea pentru „o integrare mai profundă în timp ce … nu numai unirea, ci înlocuirea ţările membre”. „Aceasta este o negare fundamentală a principiului că o identitate europeană nu poate fi construită decât pe identități naționale”.

Reînnoirea UE este inevitabilă, a spus Trócsányi, dar a cerut eforturi „care vizează protejarea civilizației europene” care „să servească identitățile, culturile și tradițiile constituționale ale națiunilor europene” și care „să păstreze varietatea mai degrabă decât construirea unei federații”. Strategiile ar trebui să fie construite pe „o dorință de consens a statelor membre”, mai degrabă decât pe „abordarea tehnocrată a Comisiei Europene deghizată în jargon”. ...citeste mai departe despre "Europarlamentar maghiar: "Conferința privind Viitorul Europei, un cal troian pentru un superstat european"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#viitorul Europei, #conferinta privind viitorul europei, #Ungaria, #ungaria ue , #Stiri International