Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Europachet de masuri impotriva fumatului

Europachet de masuri impotriva fumatului
Deputatii europeni au sugerat ieri instituirea unei taxe unionale minime de nivel "crescut" pentru produsele din tutun, precum si interzicerea vanzarii de tigarete pentru minori in intreaga Uniune Europeana.

Potrivit AFP, initiatorii discutiei au calificat drept "inacceptabila" situatia din anumite state membre, pe al caror teritoriu exista doar taxe de nivel "scazut", solicitand Comisiei Europene, printr-o rezolutie non-restrictiva, sa urmareasca "un nivel minim comunitar crescut al taxarii produselor din tutun".

In textul adoptat cu o larga majoritate, eurodeputatii mai propun interzicerea vanzarii de tigarete catre persoane care inca nu au implinit 18 ani, recomandand totodata interzicerea fumatului in prezenta minorilor in mijloacele de transport particulare. Comisia a mai fost invitata sa prezinte o modificare a "directivei asupra produselor din tutun" din 2001, in vederea unei reglementari mai stricte a substantelor aditive. Modificarile ar urma sa interzica aditivii care dau dependenta si cei cancerigeni, mutageni sau daunatori pentru reproducere, precum si sa imbunatateasca informatiile privind ceilalti aditivi.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=328015>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 950 ori