Europa critica Turcia, dar inca nu-i blocheaza aderarea: Este impotriva intereselor noastre

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 23:49
1079 citiri
Europa critica Turcia, dar inca nu-i blocheaza aderarea: Este impotriva intereselor noastre
Foto: Twitter/Recep Tayyip Erdogan

Ministrii de Externe ai statelor UE, reuniti luni la Bruxelles, au criticat Turcia pentru represaliile impotriva presupusilor sustinatori ai puciului esuat din iulie. Cu toate acestea, propunerea Austriei de a se intrerupe negocierile in vederea aderarii Turciei la UE nu a intrunit sustinerea necesara.

"Nu sunt pentru continuarea negocierilor de aderare si cred ca Turcia actuala nu isi are locul in Uniunea Europeana", a declarat ministrul de Externe austriac, Sebastian Kurz.

Sefii diplomatiilor din Luxemburg si Belgia s-au alaturat criticilor la adresa Ankarei, dar Franta si Germania sustin ca negocierile cu Turcia nu trebuie intrerupte, scrie Reuters.

"Turcia este prea importanta pentru noi - nu in ultimul rand datorita legaturilor personale apropiate dintre cele doua tari - pentru a ne permite sa renuntam la dialog, in special in aceste vremuri grele", le-a spus omologilor sai ministrul german Frank-Walter Steinmeier.

Si Boris Johnson, reprezentantul Regatului Unit - care ...citeste mai departe despre "Europa critica Turcia, dar inca nu-i blocheaza aderarea: Este impotriva intereselor noastre" pe Ziare.com

#Turcia pedeapsa moartea, #Turcia aderare UE , #Stiri International