Euronews: Exodul romanilor si bulgarilor in UE dupa 1 ianuarie, un esec

Joi, 02 Ianuarie 2014, ora 21:32
929 citiri
Euronews: Exodul romanilor si bulgarilor in UE dupa 1 ianuarie, un esec
Foto: Euronews

Exodul romanilor si bulgarilor, de care se temeau europenii dupa ridicarea completa a restrictiilor de munca la 1 ianuarie, nu s-a materializat, subliniaza jurnalistii de la Euronews.

In special anumiti politicieni de dreapta din Marea Britanie se alarmasera, dar unul dintre consilierii premierului Ponta, Damian Draghici, a comentat spunand: "Cred ca este mai mult un joc politic... ori o exagerare. Nu cred ca romanii vor invada Anglia", relateaza Euronews.

Tjobs, una dintre agentiile din Romania care se ocupa cu recrutarea personalului, a confirmat faptul ca putini romani s-au interesat de joburi in Marea Britanie.

"Cei mai multi dintre romanii care vor sa lucreze in strainatate sunt deja acolo. Dar ne asteptam ca dupa ridicarea restrictiilor sa existe o crestere a interesului cu circa 10%", a declarat si Mihai Fertig, operator de transport.

Uniunea Europeana sustine ideea ca tari ...citeste mai departe despre "Euronews: Exodul romanilor si bulgarilor in UE dupa 1 ianuarie, un esec" pe Ziare.com

#ridicare restrictii munca UE, #romani munca Marea Britanie , #Stiri International