Țara din UE care a alocat aproape 1 milion de euro pentru demontarea tuturor monumentelor sovietice

Vineri, 06 Ianuarie 2023, ora 17:39
1149 citiri
Țara din UE care a alocat aproape 1 milion de euro pentru demontarea tuturor monumentelor sovietice
Sute de monumente militare sovietice vor fi demontate Twitter

Estonia a alocat 916.405 de euro din bugetul statului pentru demontarea şi deplasarea monumentelor sovietice, informează media estoniană ERR News.

Invazia rusă în Ucraina a condus la iniţiativa de înlăturare a obiectelor de propagandă lăsate de regimul sovietic.

Cu două săptămâni în urmă, o sumă de circa 60.000 de euro suplimentari au fost alocaţi unui grup de lucru instituit de guvern pentru lucrările de demontare. Potrivit estimărilor acestuia, 244 din cele 322 de obiective înregistrate urmează să fie demontate.

La începutul lunii ianuarie, alte 56 de monumente fuseseră demontate. Patru monumente necesită o abordare specială din cauza naturii lor, întrucât se află în cimitire, în timp ce 74 de obiective sunt evaluate ca neutre şi nu vor fi nici demontate şi nici transformate.

În cele mai multe cazuri, demontarea, deplasarea şi transformarea monumentelor sunt efectuate de municipalităţi, în afară de cazurile în care o parte dintre obiective se află în cimitire. Restul este făcut de stat, iar rămăşiţele a circa 830 de persoane au fost reînhumate.

Unul dintre cazurile cele mai complicate a vizat transferul unui tanc din cel de-al Doilea Război Mondial la Narva, la frontiera cu Rusia. El era situat la marginea oraşului şi reprezenta un memorial dedicat soldaţilor căzuţi de partea sovietică. ...citeste mai departe despre "Țara din UE care a alocat aproape 1 milion de euro pentru demontarea tuturor monumentelor sovietice" pe Ziare.com

#razboi Rusia Ucraina, #Estonia, #monumente sovietice, #demontare , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  5. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  8. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  9. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO
  10. Ce se întâmplă cu prețurile carburanților după majorarea accizelor din iulie. Expert: "Posibil să ne întoarcem la cele din primăvară"