Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Țara din UE care a alocat aproape 1 milion de euro pentru demontarea tuturor monumentelor sovietice

Țara din UE care a alocat aproape 1 milion de euro pentru demontarea tuturor monumentelor sovietice

Estonia a alocat 916.405 de euro din bugetul statului pentru demontarea şi deplasarea monumentelor sovietice, informează media estoniană ERR News.

Invazia rusă în Ucraina a condus la iniţiativa de înlăturare a obiectelor de propagandă lăsate de regimul sovietic.

Cu două săptămâni în urmă, o sumă de circa 60.000 de euro suplimentari au fost alocaţi unui grup de lucru instituit de guvern pentru lucrările de demontare. Potrivit estimărilor acestuia, 244 din cele 322 de obiective înregistrate urmează să fie demontate.

La începutul lunii ianuarie, alte 56 de monumente fuseseră demontate. Patru monumente necesită o abordare specială din cauza naturii lor, întrucât se află în cimitire, în timp ce 74 de obiective sunt evaluate ca neutre şi nu vor fi nici demontate şi nici transformate.

În cele mai multe cazuri, demontarea, deplasarea şi transformarea monumentelor sunt efectuate de municipalităţi, în afară de cazurile în care o parte dintre obiective se află în cimitire. Restul este făcut de stat, iar rămăşiţele a circa 830 de persoane au fost reînhumate.

Unul dintre cazurile cele mai complicate a vizat transferul unui tanc din cel de-al Doilea Război Mondial la Narva, la frontiera cu Rusia. El era situat la marginea oraşului şi reprezenta un memorial dedicat soldaţilor căzuţi de partea sovietică. ...citeste mai departe despre "Țara din UE care a alocat aproape 1 milion de euro pentru demontarea tuturor monumentelor sovietice" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 895 ori