Estimarea pierderilor UBS in urma fraudei a crescut la 2,3 mld. euro

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 11:47
995 citiri
Estimarea pierderilor UBS in urma fraudei a crescut la 2,3 mld. euro

Banca elvetiana UBS a revizuit in crestere estimarea pierderilor provocate de tranzactia neautorizata anuntata saptamana trecuta, la 2,3 miliarde euro, de la doua miliarde euro initial, relateaza BBC News. 

Banca a anuntat, de asemenea, ca activitatea frauduloasa a traderului Kweku Adoboli a fost descoperita dupa ce UBS a demarat investigatiile, ceea ce l-ar fi determinat pe trader sa recunoasca, miercuri, pierderile. Arestat joi dimineata, Adoboli a fost prezentat vineri unui tribunal londonez, sub acuzatia de frauda.

El va ramane in custodia politiei pana la audierea care va avea loc pe 22 septembrie.

Anuntul bancii survine declaratiilor sefului UBS, Oswald Gruebel, care a insistat ca nu va demisiona in urma acestui incident.

Potrivit acuzarii, frauda a avut loc intre lunile ianuarie si septembrie ale acestui an, dar pierderile anuntate de banca sunt legate de tranzactii care s-au desfasurat in ultimele trei luni.

UBS a fost salvata in 2008 de statul elvetian, in urma pierderilor uriase cauzate de activele toxice detinute in sectorul de investitii.

Luna trecuta, banca a anuntat desfiintarea a 3.500 de locuri de munca. 

Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
În prezent, fraudele cu semnătura digitală pot reprezenta o amenințare reală. Descoperă mai jos măsuri de securitate eficiente și acțiuni concrete pe care le poți implementa în cazul...
#pierderi, #ubs, #frauda , #Stiri International