Eroul din Grenfell Tower: Cine e barbatul care a prins in brate fetita aruncata de la geam

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 19:09
956 citiri

Caracterul si curajul ies la iveala in cele mai cumplite situatii. Marti spre miercuri noapte, in timp ce Grenfell Tower ardea, un barbat aflat in strada ii striga unei femei de la etajul cinci, cu fetita in brate, sa o arunce, promitandu-i ca o va prinde. Si a prins-o "ca pe o minge de rugby", fetita scapand teafara, fara vreo rana.

Potrivit unei martore, barbatul care a salvat-o pe fetita de 4 ani aruncata de mama de la etajul 5 se numeste Pat si locuieste intr-o cladire invecinata cu turnul, arata The Guardian.

"Mama infasurase capul fetitei intr-un prosop si o tinea in afara ferestrei, strigand dupa ajutor. Focul se intindea cu extrem de mare repeziciune. Era 2 noaptea, iar apartamentul ei era plin de fum.

Vecinul meu Pat, in varsta de circa 40 de ani, striga la ea: 'Da-i drumul, nu te teme, o sa o prind'. Mama striga: 'Nu, nu, nu pot, nu pot'", isi aminteste Kadelia Woods, care a asistat la intreaga scena.

"Insa Pat a reusit sa o prinda ca pe o minge de rugby, la piept", mai povesteste femeia, care isi aminteste ca fetita era imbracata intr-o camasa de noapte roz si "tipa isteric".

"Paramedicii au incercat sa-i puna o masca de oxigen, dar tipa incontinuu. Nu cred ca mama ei a supravietuit. Cand m-am uitat din nou la geamul ei, intregul etaj era cuprins de flacari", isi mai aminteste Kadelia.

Alti locatari din bloc au declarat ca mama fetitei ar fi printre victime.

Cat despre eroul Pat, care ar fi ajutat si alte persoane sa scape cu viata din bloc, acesta ar fi fost ranit si a ajuns la spital.

Desi pana acum nu s-a stiut nimic despre identitatea celui care a prins copilul in brate, povestea gestului sau curajos a facut inconjurul lumii, omul fiind numit pe buna dreptate "erou".

Vineri, autoritatile britanice au anuntat un nou bilant in urma incendiului: 30 de morti si peste 70 de disparuti. 24 de persoane se afla si acum in spital, din care 12 sunt in stare critica. Politia si pompierii nu se mai asteapta sa gaseasca oameni in viata in turnul care a ars. Mai mult, au transmis ca bilantul va continua sa creasca si ca ar putea ajunge la un numar format din trei cifre.

Citeste si despre primele victime identificate de autoritatile britanice. ...citeste mai departe despre "Eroul din Grenfell Tower: Cine e barbatul care a prins in brate fetita aruncata de la geam" pe Ziare.com

#barbat prins copil geam bloc Londra, #erou Grenfell Tower, #marturii Grenfell Tower, #bilant incendiu Londra, #salvati incendiu Londra , #Stiri International