Erdogan vrea sa aiba sub controlul sau direct serviciile de informatii si Statul Major

Duminica, 31 Iulie 2016, ora 09:51
840 citiri
Erdogan vrea sa aiba sub controlul sau direct serviciile de informatii si Statul Major
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sambata, intr-un interviu televizat, ca vrea sa treaca sub controlul sau direct serviciile de informatii si sefii Statului Major al armatei, la doua saptamani dupa lovitura de stat esuata impotriva sa.

"Vom introduce o mica reforma constitutionala in Parlament care, daca va fi aprobata, va face ca serviciul national de informatii (MIT) si sefii Statului Major (al armatei) sa treaca sub controlul presedintiei", a afirmat el la postul de televiziune A-Haber.

Comandantii armatei vor raporta ministrului Apararii, iar academiile militare vor fi inchise, a mai declarat Erdogan, anuntand masuri menite a transfera pe deplin armata sub control civil dupa tentativa de puci, potrivit Reuters.

In acelasi interviu televizat, el a spus ca academiile militare vor fi inlocuite de o universitate nationala de aparare. Decizia ar urma sa fie publicata duminica in Monitorul Oficial.

Erdogan a anuntat totodata ca va reduce efectivele ...citeste mai departe despre "Erdogan vrea sa aiba sub controlul sau direct serviciile de informatii si Statul Major" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Erdogan control servicii secrete, #Erdogan control stat major, #tentativa lovitura stat Turcia , #Stiri International