Erdogan: UE este alianta cruciatilor care ne minte!

Luni, 03 Aprilie 2017, ora 10:50
1000 citiri
Erdogan: UE este alianta cruciatilor care ne minte!
Foto: Facebook/ Recep Tayyip Erdogan

Presedintele turc Recep Erdogan continua razboiul cu tarile occidentale, spunand despre Uniunea Europeana ca este "Alianta cruciatilor care ne minte", deoarece Turcia nu este primita in UE de mai bine de jumatate de secol.

"Toti liderii tarilor UE au mers la Vatican si l-au ascultat supusi pe papa. Acum intelegeti de ce nu au primit Turcia in UE pentru 54 de ani? Situatia este destul de clara, este o alianta a cruciatilor. 16 aprilie va fi de asemenea ziua in care vom evalua asta", a spus Erdgodan, citat de Hurriyet Daily News, facand referire la referendumul ce va avea loc chiar de Pastele crestin, privind o reforma constitutionala.

Declaratia sa a fost facuta duminica, la un miting din capitala turca Ankara, dupa ce liderii europeni au fost primiti de papa Francisc, la Vatican, pe 24 martie, cu o zi inainte de summit-ul informal din Malta.

"S-a dovedit ca am dreptate in legatura cu ceea ce spun (despre UE). Ne mint de 14 ani la rand si continua sa ne minta", a spus Erdogan.

Turcia va organiza un referendum constitutional pe 16 aprilie, urmand ca alegatorii sa decida daca vor acorda puteri si mai mari presedintelui, practic urmand sa fie abolita institutia premierului.

Relatiile au fost tensionate, in ultimele saptamani, intre mai multe tari europene si Turcia, dupa ce unor ministri turci li s-a interzis sa organizeze manifestatii in comunitatile de turci din unele state UE.

Disputa dintre cele doua parti a fost apoi alimentata si de un raport al Comisiei de la Venetia, care sustine ca noul sistem din Turcia va slabi si mai mult ordinea democratica din aceasta tara.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Conflict diplomatic major: Olanda a expulzat un ministru turc. Erdogan: Aceasta tara "va plati pretul"Scandalul Turcia-Olanda escaladeaza, iar cancelaria lui Merkel transmite si ea un avertismentScandalul acuzatiilor naziste ale lui Erdogan: Danemarca reactioneaza, lui Merkel i se cere sa retraga trupele din TurciaConflict diplomatic major! Olanda nu-l primeste in tara pe ministrul turc de Externe. Erdogan reactioneaza violent: Mai aterizati voi in Turcia?Scandalul Turcia-Olanda se extinde: Premierul danez a contramandat vizita omologului sau turc in DanemarcaAmbasada Olandei in Turcia a fost inchisa. Un ministru turc nu a fost lasat in Consulatul tarii sale la RotterdamTensiuni intre Austria si Turcia dupa ce Viena i-a transmis lui Erdogan ca nu e binevenitMinistrul german de Interne: Campania electorala turca nu are ce cauta in ...citeste mai departe despre "Erdogan: UE este alianta cruciatilor care ne minte!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Recep Erdogan atac UE, #Erdogan UE alianta cruciati, #Erdogan tensiuni Europa , #Stiri International