Erdogan spune ca tensiunile Germaniei cu Turcia sunt doar arma de campanie: Dupa alegeri relatiile se vor imbunatati

Sambata, 12 August 2017, ora 21:13
758 citiri
Erdogan spune ca tensiunile Germaniei cu Turcia sunt doar arma de campanie: Dupa alegeri relatiile se vor imbunatati
Foto: Twitter/Recep Tayyip Erdogan

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat sambata ca tensiunile cu tarile europene au drept cauza politica interna a Uniunii Europene si ca relatiile cu Berlinul se vor imbunatati dupa alegerile generale din Germania.

Relatiile dintre tarile europene si Turcia, stat membru al NATO si candidat la aderarea la UE, au fost tensionate dupa epurarile care au avut loc in Turcia dupa puciul esuat de anul trecut, unele tari europene exprimandu-si ingrijorarea in legatura cu amploarea epurarilor, transmite Reuters.

"Criticile din partea Europei au de-a face cu politica lor interna. Franta si Austria au facut asta inainte, iar acum vedem ca Germania urmareste aceeasi strategie. Cred ca aceasta situatie se va imbunatati dupa alegeri", a declarat Erdogan intr-un discurs la Isparta, oras in vestul Turciei.

Merkel si-a inceput campania cu doua promisiuni importante

Intre timp, in Germania, Angela Merkel si-a inceput sambata campania electorala pentru alegerile generale din 24 septembrie cu promisiunea ca, pana in 2025, rata somajului sa se situeze sub 3% si cu mentinerea unui deficit zero, informeaza EFE.

Intr-un miting in fata sustinatorilor Partidului Crestin-Democrat (CDU) din orasul Dortmund, din vestul tarii, Merkel a subliniat ca Germania se afla "intr-o situatie buna", dar ca lumea este intr-o faza de "schimbare si de incertitudine".

"Obiectivul este sa ajungem in 2025 cu o rata a somajului sub 3% si cred ca putem sa obtinem asta", a spus Merkel intr-un discurs care a fost televizat si in care a insistat ca doreste sa-si indeplineasca toate promisiunile de campanie fara sa lase in urma sa "datorii pentru generatiile viitoare".

Germania se bucura in prezent de "cifre bune" macroeconomice, "insa nimeni nu poate spune cu certitudine cum vor sta lucrurile peste 10 ani", a avertizat ea, referindu-se in continuare la marile transformari tehnologice din prezent si la posibilele repercusiuni asupra economiei si a locurilor de munca.

Merkel a aparat totodata "fantasticul" proiect european, pe care l-a numit "garant al pacii" pe continent, si a subliniat ca "o sanatate buna" a Uniunii Europene este pozitiva pentru Germania.

Potrivit ultimelor sondaje, CDU ar obtine intre 38% si 40% din voturi, in timp ce Partidul Social-Democrat (SPD), aflat pe locul doi, ar obtine intre 23% si 24% din sufragii. ...citeste mai departe despre "Erdogan spune ca tensiunile Germaniei cu Turcia sunt doar arma de campanie: Dupa alegeri relatiile se vor imbunatati" pe Ziare.com

#Erdogan relatii Turcia, #alegeri Germania sondaje, #Merkel campanie electorala promisiuni , #Stiri International