Erdogan reinventeaza garzile patriotice: Vulturii noptii patruleaza pe strazile din Istanbul

Marti, 15 August 2017, ora 14:44
1167 citiri
Erdogan reinventeaza garzile patriotice: Vulturii noptii patruleaza pe strazile din Istanbul
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproape 400 de paznici de noapte recrutati din randul civililor au inceput sa patruleze pe strazile Istanbulului, pentru a spori siguranta locuitorilor, trasmite agentia de stat din Turcia, Anadolu.

Paznicii au fost repartizati in mai multe cartiere ale orasului si vor lucra in ture de opt ore, asigurand acest nou serviciu de la apus la rasarit, sase zile pe saptamana. La inceput, vor fi insotiti de politisti, iar ulterior vor lucra singuri, in patrule de cate doi, scrie Daily News.

Directoratul pentru Securitate Generala al Istanbulului a numit initial 386 de paznici, carora li se vor alatura alti 314 in perioada urmatoare.

Posturile au fost scoase la bataie in luna februarie si peste 8.300 de oameni s-au inscris. Dintre acestia au fost selectati 700 de candidati, care au fost instruiti de ofiteri de politie pentru operatiuni speciale, invatand, printre altele, cum sa foloseaca o arma sau cum sa opreasca un vehicul in miscare.

Primii 386 de paznici, sau "vulturii noptii", cum i-a numit seful politiei din Istanbul, si-au luat in primire posturile pe 13 august, iar o noua serie va urma in curand.

C.S. ...citeste mai departe despre "Erdogan reinventeaza garzile patriotice: Vulturii noptii patruleaza pe strazile din Istanbul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#paznici noapte Istanbul, #securitate Turcia , #Stiri International