Erdogan promite sa "elibereze" Siria: Zona libera de terorism de 5.000 de kilometri patrati

Sambata, 15 Octombrie 2016, ora 21:30
962 citiri

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a apreciat sambata ca ofensiva pe care factiuni rebele si islamiste siriene - sprijinite de avioane si vehicule de lupta ale armatei turce - o desfasoara impotriva gruparii jihadiste Stat Islamic (SI) la Dabiq, oras din nordul Siriei, va avea ca finalitate eliberarea unor vaste zone ale acestei tari si se vor crea conditiile ca refugiatii sirieni aflati acum in Turcia sa revina in tara lor, transmite agentia EFE.

"Vom declara zona libera de terorism un spatiu de 5.000 de kilometri patrati", a mentionat Erdogan intr-un discurs sustinut in localitatea turca Rize.

"Nu avem pretentii fata de teritoriul vreunei tari, dar pe al nostru sunt trei milioane de refugiati (...) Dorim ca ei sa se intoarca in tara lor si le vom oferi o viata sigura acolo", a completat presedintele turc.

Gruparile rebele siriene reunite in asa-numita Armata Siriana ...citeste mai departe despre "Erdogan promite sa "elibereze" Siria: Zona libera de terorism de 5.000 de kilometri patrati" pe Ziare.com

#Erdogan razboi Siria, #Turcia trupe Siria , #Stiri International