Erdogan nu renunta la ambitiile imperiale: O statuie a sultanului Mahomed Cuceritorul va fi ridicata la Istanbul

Duminica, 02 Aprilie 2017, ora 20:49
1052 citiri
Erdogan nu renunta la ambitiile imperiale: O statuie a sultanului Mahomed Cuceritorul va fi ridicata la Istanbul
Foto: topsy.one

O statuie a sultanului Mahomed al II-lea Cuceritorul va fi ridicata la Istanbul, pe malul golfului Cornul de Aur, un brat al Bosforului care strabate orasul.

"Vom ridica o statuie care il infatiseaza pe sultanul Mahomed al II-lea calare, intrat in mare (foto), in Cornul de Aur. Turistii care trec pe aici vor putea vedea si fotografia statuia", a declarat primarul Istanbulului, Kadir Topbas, citat de Hurriyet Daily News.

Demersul sau reprezinta o noua distantare a regimului Erdogan de linia trasata in ultimele decenii de regimurile militare, incepand cu cel al lui Kemal Ataturk, care a transformat Turcia intr-un stat laic, modern si pro-occidental, punand capat dinastiei otomane si ambitiilor imperiale ale turcilor.

De asemenea, primarul l-a laudat pe presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru efortul depus pentru curatarea Cornului de Aur.

"Presedintele nostru a curatat Cornul de Aur, unde pestii mureau din cauza mizeriei. Am adus apa proaspata in Cornul de Aur printr-un tunel din stramtoarea Bosfor si Baltalimani. 265.000 de metri cubi de apa curata intra acum zilnic in Cornul de Aur", a adaugat primarul.

Fatih Sultan Mehmed the Conqueror, (Reign; 1451-1481) pic.twitter.com/ON2p9DWAMs- Historical Pics (@OttomanArchive) 1 martie 2017

A.G. ...citeste mai departe despre "Erdogan nu renunta la ambitiile imperiale: O statuie a sultanului Mahomed Cuceritorul va fi ridicata la Istanbul" pe Ziare.com

#statuie Mahomed Cuceritorul Istanbul , #Stiri International