Erdogan le-a facut uniforme ca la Guantanamo celor inchisi pentru participarea la lovitura de stat

Sambata, 05 August 2017, ora 22:45
1079 citiri

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a descris sambata tinutele obligatorii pe care le vor purta inculpatii pentru participare la lovitura de stat din iulie 2016 si pentru terorism, relateaza DPA.

La ceremonia de inaugurare a unui stadion la Malatya, in estul tarii, seful statului a declarat unei multimi de simpatizanti ca "de acum, s-a terminat cu prezentarea in imbracaminte dupa bunul plac" in instanta, detinutii vor fi adusi din arest preventiv in salopete maro pentru presupusii pucisti, respectiv pantaloni si jacheta maro pentru suspectii de terorism.

Dupa puciul esuat de anul trecut, in Turcia au fost arestate peste 50.000 de persoane. Guvernul de la Ankara afirma ca tentativa de lovitura de stat a fost pusa la cale de clericul Fethullah Gulen, care traieste in Statele Unite. Autoritatile turce considera ca Gulen conduce o organizatie terorista.

Dupa ce unul din inculpati a purtat in instanta un tricou pe care era imprimat "erou", au fost arestate mai multe persoane care purtau tricouri cu acest cuvant. Ulterior, Erdogan a promis ca va impune o uniforma pentru cei judecati pentru infractiunile mentionate, dupa modelul din inchisoarea americane de la Guantanamo, din Cuba. ...citeste mai departe despre "Erdogan le-a facut uniforme ca la Guantanamo celor inchisi pentru participarea la lovitura de stat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Erdogan uniforme pucisti , #Stiri International