Erdogan ia cu forta cel mai mare ziar din Turcia - gaze lacrimogene in redactie

Sambata, 05 Martie 2016, ora 15:25
1377 citiri
Erdogan ia cu forta cel mai mare ziar din Turcia - gaze lacrimogene in redactie
Foto: Today\'s Zaman, Selahattin Sevi

Autoritatile au descins vineri noaptea cu gaze lacrimogene in redactia cotidianului Zaman, cea mai mare publicatie din Turcia, la doar cateva ore dupa ce un tribunal a hotarat ca ziarul sa fie pus sub controlul statului. Decizia controversata a declansat proteste la Istanbul, unde manifestantii au fost alungati cu gaze lacrimogene, dar si un val de critici din Occident.

Autoritatile turce au preluat vineri controlul asupra celui mai important ziar din tara, dupa ce procurorii din Istanbul au cerut numirea unor administratori ai statului la conducerea publicatiei Zaman, informeaza agentia de presa News.ro.

Cateva mii de oameni s-au adunat vineri noaptea in fata redactiei Zaman pentru a protesta fata de preluarea de catre stat a publicatiei, scandand "Presa libera nu va fi redusa la tacere" si "Luati-va mainile de pe ziarul nostru". Fortele politienesti i-au dispersat pe protestari cu gaze lacrimogene si tunuri de apa, inainte de a dobori o poarta si de a intra in redactia Zaman, ...citeste mai departe despre "Erdogan ia cu forta cel mai mare ziar din Turcia - gaze lacrimogene in redactie" pe Ziare.com

#proteste Zaman Turcia, #Zaman razboi Erdogan , #Stiri International