Erdogan, despre liderii UE: Cat ei ma vor numi "dictator", eu voi continua sa ii numesc "nazisti"

Vineri, 24 Martie 2017, ora 17:26
929 citiri

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat ca va continua sa foloseasca termenii de "fascist" si "nazist" la adresa liderilor europeni atat timp cat el va fi calificat drept "dictator" de acestia din urma.

"Deci cum, voi aveti dreptul sa il numiti pe Erdogan 'dictator', dar Erdogan nu are dreptul sa va spuna 'fascisti' sau 'nazisti'?", a declarat el joi seara, in cadrul unui interviu acordat posturilor CNN-Turk si Kanal D, relateaza 7sur7.be, preluand AFP.

Vezi si Erdogan ii ameninta pe europeni: Nu vor mai merge in siguranta pe strazi daca persista atitudinea UE vizavi de Turcia

"Sa ma scuze, dar atat timp cat ei il vor califica pe Erdogan drept 'dictator', atunci eu voi continua sa ma adresez lor in acesti termeni", a continuat presedintele turc.

Aceste declaratii au fost facute in contextul in care relatiile dintre Ankara si UE s-au tensionat foarte mult in ultimele saptamani dupa anularea, in mai multe state membre, a unor mitinguri de campanie in favoarea referendumului privind consolidarea puterilor lui Erdogan, in special in Germania si in Olanda.

Turcia a suspendat contactele la nivel inalt cu Olanda si i-a interzis accesul in tara ambasadoruluiConflict diplomatic major! Olanda nu-l primeste in tara pe ministrul turc de Externe. Erdogan reactioneaza violent: Mai aterizati voi in Turcia?Merkel ameninta Turcia cu anularea tuturor mitingurilor pro-Erdogan, daca vor continua comparatiile cu nazismulReactia Germaniei dupa ce Erdogan a acuzat-o direct pe Merkel de practici naziste: Nu suntem imbecili!

Frank-Walter Steinmeier a averizat miercuri, in primul sau discurs in calitate de presedinte al Germaniei, ca Recep Tayyip Erdogan risca sa distruga tot ceea ce a realizat tara sa in ultimii ani. Steinmeier, fost ministru de Externe, a declarat ca Ankara risca, de asemenea, sa produca un efect negativ asupra relatiilor diplomatice dupa ce a acuzat Berlinul ca recurge la "practici naziste" pentru a-i impiedica pe politicienii turci sa faca campanie in Germania in favoarea referendumului din aprilie.

"Modul in care privim Turcia este caracterizat de ingrijorarea ca tot ceea ce a fost construit in ultimii ani si zeci de ani se prabuseste", a spus Steinmeier, in primul sau discurs la ceremonia de investire in functie.

"Domnule presedinte Erdogan, puneti in pericol tot ceea ce dumneavoastra, alaturi de altii, ati construit", a spus el, adaugand ca va saluta "semne credibile" de relaxare a situatiei.

"Puneti capat ...citeste mai departe despre "Erdogan, despre liderii UE: Cat ei ma vor numi "dictator", eu voi continua sa ii numesc "nazisti"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Erdogan dictator europeni nazisti, #Erdogan europeni, #Erdogan amenintari europeni , #Stiri International