Erdogan crede ca pedeapsa cu moartea va fi reintrodusa in Turcia, in mai putin de o luna

Sambata, 18 Martie 2017, ora 18:06
1023 citiri
Erdogan crede ca pedeapsa cu moartea va fi reintrodusa in Turcia, in mai putin de o luna
Foto: Twitter/Recep Tayyip Erdogan

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sambata ca se asteapta ca Parlamentul sa aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea dupa referendumul din 16 aprilie privind extinderea prerogativelor prezidentiale.

"Familiile martirilor, familiile eroilor nostri nu trebuie sa fie ingrijorate. Cred ca, daca Dumnezeu vrea, Parlamentul va face ce este necesar dupa 16 aprilie in legatura cu dorinta voastra privind pedeapsa capitala", a declarat Erdogan, intr-un discurs pronuntat la Canakkale, in nord-vestul tarii, relateaza AFP.

Semnatura sa este necesara pentru a valida un astfel de proiect de lege al Parlamentului si Erdogan a declarat ca va aproba textul "fara ezitare".

Pedeapsa capitala a fost abolita in 2004, ca parte a candidaturii Ankarei la aderarea la Uniunea Europeana si reintroducerea sa va marca sfarsitul negocierilor de aderare.

Dupa lovitura de stat esuata din 15 iulie, presedintele turc a declarat in repetate randuri ca va aproba reintroducerea pedepsei capitale in cazul unui vot al Parlamentului in acest sens. El s-a referit in februarie chiar la organizarea unui referendum in legatura cu acest subiect.

Este pentru prima data insa cand Erdogan cere Parlamentului sa aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea dupa referendumul din 16 aprilie privind revizuirea Constitutiei, in vederea consolidarii puterilor prezidentiale. ...citeste mai departe despre "Erdogan crede ca pedeapsa cu moartea va fi reintrodusa in Turcia, in mai putin de o luna" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Erdogan pedeapsa moarte Turcia referendum, #pedeapsa moarte Turcia, #Turcia referendum schimbare Constitutie , #Stiri International