Erdogan continua vanatoarea de vrajitoare: 9.100 de politisti au fost suspendati

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 07:35
2273 citiri
Erdogan continua vanatoarea de vrajitoare: 9.100 de politisti au fost suspendati
Foto: Arhiva Ziare.com

Politia turca a anuntat, miercuri, suspendarea din functie a peste 9.100 de agenti, acuzati de legaturi cu predicatorul islamist exilat in Statele Unite Fethullah Gulen, pe care Ankara il considera responsabil pentru puciul esuat de la 15 iulie 2016.

Cei 9.103 politisti au fost suspendati din motive de securitate nationala, pentru ca sunt banuiti de legaturi sau contacte cu reteaua lui Gulen, a informat politia intr-un comunicat dat publicitatii pe site-ul sau, la scurt timp dupa ce autoritatile anuntasera arestarea a peste o mie de presupusi simpatizanti ai predicatorului.

Dupa puciul esuat din iulie, 40.000 de persoane au fost arestate, iar 120.000 au fost demise sau suspendate din functii civile sau militare, pentru presupuse legaturi cu grupari teroriste.

Recentele arestari survin la zece zile dupa un referendum constitutional care a divizat puternic Turcia si la care a fost aprobata, cu o majoritate stransa, conform rezultatelor preliminare, extinderea prerogativelor presedintelui Recep Erdogan. ...citeste mai departe despre "Erdogan continua vanatoarea de vrajitoare: 9.100 de politisti au fost suspendati" pe Ziare.com

#Erdogan Turcia politisti suspendati , #Stiri International