Erdogan: Americanii vor sa isi insuseasca resursele minerale ale unor tari musulmane

Vineri, 05 Ianuarie 2018, ora 14:42
833 citiri
Erdogan: Americanii vor sa isi insuseasca resursele minerale ale unor tari musulmane
Foto: Arhiva Facebook/Recep Tayyip Erdogan

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat vineri Statele Unite si Israelul ca se amesteca in afacerile Iranului, o tara zguduita de o ampla miscare de protest declansata joi, pe 28 decembrie.

Dupa cinci zile de protest si ample contramanifestatii ale regimului de la Teheran, spiritele par sa se mai fi calmat in Iran. Au murit, insa, in timpul manifestatiilor violente nu mai putin de 21 de oameni, iar alte cateva sute au fost arestati.

Aflat vineri la Paris pentru o intalnire cu presedintele Frantei Emmanuel Macron, liderul Turciei Recep Tayyip Erdogan a declarat pe aceasta tema:

"Ne este imposibil sa consideram drept ca anumite tari, mai ales Statele Unite si Israelul, sa se amestece in afacerile interne ale Iranului si Pakistanului. Asta ridica oamenii unii impotriva altora in aceste tari. Ce pacat sa vezi ca se practica asta in numeroase tari din intreaga lume".

Seful statului turc nu a spus la ce se referea in legatura cu Pakistanul. Declaratiile sale vin insa la doar cateva zile dupa ce presedintele american Donald Trump amenintase ca va suprima ajutorul furnizat acestei tari, in conditiile in care Islamabadul nu face suficiente eforturi in lupta impotriva terorismului.

Dupa ce vorbit despre Irak, Siria, Egipt, Libia, Palestina, Tunisia, Sudan si Ciad, Erdogan a declarat ca "un joc este in curs" intr-un anumit numar de tari, "toate musulmane".

"Ei (americanii si israelienii -n.r.) iau masuri sa-si insuseasca bogatiile subterane ale tuturor acestor tari", a conchis presedintele Erdogan.

La inceputul saptamanii, Erdogan discutase cu omologul sau iranian Hassan Rohani si il asigurase pe acesta ca doreste sa fie pastrate "pacea si stabilitatea" la Teheran.

Liderul Garzii Revolutionare din Iran sustine ca "revolta s-a terminat"Iranienii au cerut moartea ayatollahului Khamenei si reinstaurarea monarhiei. Regimul de la Teheran a organizat contraprotesteSUA ii incurajeaza pe iranieni sa lupte impotriva regimului si cer Teheranului sa deblocheze retelele de socializare din taraCum a ajuns o tara atat de mare si bogata ca Iranul sa aiba zeci de milioane de saraci, care acum nu mai pot si ies in strada ...citeste mai departe despre "Erdogan: Americanii vor sa isi insuseasca resursele minerale ale unor tari musulmane" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Erdogan Turcia Iran Pakistan SUA, #declaratii Erdogan SUA Iran Pakistan, #Erdogan Paris SUA implicare Iran Pakistan , #Stiri International