Emotigramele vor fi diversificate pentru a reprezenta mai bine diversitatea umana

Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 09:45
1552 citiri
Emotigramele vor fi diversificate pentru a reprezenta mai bine diversitatea umana
Foto: Facebook Zilla

Emotigramele, reprezentarile grafice stilizate folosite in mail-uri si sms-uri, urmeaza sa se diversifice de anul viitor cu mai multe optiuni pentru a reprezenta mai bine diversitatea umana, potrivit unui proiect al Unicode - trustul mondial care le gestioneaza, informeaza miercuri AFP.

'Oamenii din toata lumea vor sa dispuna de emotigrame care reflecta mai bine diversitatea umana si indeosebi culoarea pielii', se arata in documentul care prezinta proiectul, difuzat marti de Mark Davis (Google) si Peter Edberg (Apple).

Modificarile ar putea fi lansate la jumatatea anului 2015. Unicode este un sistem de codare universal care permite reprezentarea tuturor caracterelor limbilor.

'Emotigramele Unicode care reprezinta oameni sau parti ale corpului uman sunt concepute pentru a fi generice si totusi, tinand seama ca aceste imagini au fost initial japoneze, au adesea o nuanta a pielii mai deschisa decat un aspect mai comun, cum ar fi o nuanta portocalie sau o silueta', se spune in document.

Noile recomandari propun personaje care au la baza clasificarea Fitzpatrick, scara utilizata in dermatologie ce cuprinde sase tipuri de piele, in functie de reactia lor la soare.

Emotigramele au fost dezvoltate mai intai in Japonia, fiind adoptate apoi in intreaga lumea. Ele contin o gama ampla de imagini (inimi colorate, flori, animale, moduri de transport, alimente, etc.) si multe variante pe tema 'smiley' pentru a exprima diferite emotii si sentimente.

'Exista fara indoiala multe alte elemente de diversitate in aspectul uman in afara de culoarea pielii, cum ar fi calitatea si culoarea parului, purtarea ochelarilor, grade diferite de pilozitate, siluete diferite etc.', au subliniat sustinatorii acestei diversificari.

#Emotigrame diversitate , #Stiri International