Emmanuel Macron, in cadere libera in sondaje. Politicile sale sunt prea radicale pentru stomacul francezilor

Duminica, 27 August 2017, ora 11:37
731 citiri
Emmanuel Macron, in cadere libera in sondaje. Politicile sale sunt prea radicale pentru stomacul francezilor
Foto: Arhiva Facebook/Emmanuel Macron

Popularitatea presedintelui Frantei, Emmanuel Macron, a scazut puternic in luna august, ajungand la nivelul de doar 40%, in timp ce 57% dintre cetatenii francezi se declara numultumiti de politicile liderului de la Palatul Elysee.

Conform unui sondaj realizat de Institutul Ifop la comanda publicatiei Journal du Dimanche, popularitatea lui Emmanuel Macron a scazut cu 22% in ultimele trei luni, fiind acum la nivelul de 40%.

In august, 36% dintre persoanele intervievate in sondaj se declarau "mai degraba multumite" de politicile lui Emmanuel Macron, iar 4%, "foarte multumite".

In acelasi moment al mandatului, in anul 2012, fostul presedinte Francois Hollande avea o popularitate de 54%, iar Nicolas Sarkozy, in 2007, avea 67%.

Potrivit sondajului, 57% dintre cetatenii francezi sunt nemultumiti de politicile presedintelui Emmanuel Macron, 37% fiind "mai degraba nemultumiti", iar 20% "foarte nemultumiti".

Sondajul de opinie a fost efectuat de Institutul Ifop online si prin telefon in perioada 25-26 august, pe un esantion reprezentativ de 1.023 de persoane.

Filmul zilei in care presedintele Macron a venit in Romania - Justitie, Schengen si elicoptereCum si-a pus Macron o parte din Europa in cap. Baiatul de aur al UE forteaza reformaMacron ataca Polonia: E la marginea UE! Varsovia ii raspunde dur: Aroganta e urmare a lipsei de experientaPresa externa scrie ca Macron nu a primit in Romania "cecul in alb" la care speraMacron, 100 de zile in fruntea Frantei: Impecabil pe scena internationala, dezastruos in tara ...citeste mai departe despre "Emmanuel Macron, in cadere libera in sondaje. Politicile sale sunt prea radicale pentru stomacul francezilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Emmanuel Macron sondaj incredere francezi , #Stiri International