Elvetia: Acordul post-Brexit, ''o veste buna pentru intreaga lume''

Duminica, 27 Decembrie 2020, ora 20:01
778 citiri
Elvetia: Acordul post-Brexit, ''o veste buna pentru intreaga lume''
Foto: Pixabay.com

Acordul comercial post-Brexit dintre Uniunea Europeana si Regatul Unit este "o veste buna pentru intreaga lume", a declarat duminica viitorul presedinte elvetian si ministrul Economiei Guy Parmelin pentru ziarul Sonntags Zeitung, relateaza AFP.

Si aceasta este o veste buna "si pentru Elvetia", a adaugat Guy Parmelin care va prelua presedintia rotativa a tarii la 1 ianuarie, fiind o prima reactie a Elvetiei la acordul semnat in extremis saptamana aceasta.

Cu toate acestea, Guy Parmelin nu a comentat ce ar putea insemna acordul pentru negocierile in curs intre Elvetia si Uniunea Europeana. "Acum asteptam textul si vom analiza intreaga situatie", a adaugat el.

Potrivit expertilor, guvernul elvetian este presat sa negocieze un acord mai bun cu UE pentru a amortiza socul economic al Brexitului, comenteaza ziarul citat.

Londra si Bruxelles au semnat joi un acord post-Brexit, dupa 10 luni de negocieri intense si in contextul in care Marea Britanie, care a iesit oficial din Uniune la 1 ianuarie 2020, urmeaza sa paraseasca piata comuna la 1 ianuarie 2021.

Dupa ce a refuzat din nou sa adere la Uniunea Europeana in 1992, Elvetia a votat in 2000 in favoarea unor acorduri bilaterale cu blocul comunitar.

Moment istoric: Brexit a fost finalizat. Marea Britanie si Uniunea Europeana au ajuns la un acord ...citeste mai departe despre "Elvetia: Acordul post-Brexit, ''o veste buna pentru intreaga lume''" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brexit, #Elvetia, #Marea Britanie, #ministru, #premier , #Stiri International