Elon Musk a cumpărat oficial Twitter. Suma colosală plătită pentru a controla gigantul media

Luni, 25 Aprilie 2022, ora 22:58
531 citiri
Elon Musk a cumpărat oficial Twitter. Suma colosală plătită pentru a controla gigantul media
Elon Musk are o avere estimată de Bloomberg la peste 300 de miliarde de dolari FOTO Hepta

Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a încheiat luni, 25 aprilie, un acord pentru cumpărarea platformei Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

După anunţarea informaţiei acţiunile Twitter au urcat cu aproximativ 6%.

Discuţiile privind finalizarea acordului, care săptămâna trecută părea nesigur, au accelerat în weekend după ce Musk i-a încântat pe acţionarii Twitter cu detaliile financiare ale ofertei sale.

Sub presiune, Twitter a început să negocieze cu Musk achiziţionarea companiei la preţul propus de 54,20 dolari pe acţiune. Acest preţ reprezintă o primă de 38%, comparativ cu cotaţia înregistrată la data de 1 aprilie, ultima zi înainte ca Musk să provoace o surpriză prin anunţul că a acumulat o participaţie de peste 9% la platforma de socializare Twitter.

În urma tranzacţiei Twitter nu va mai fi o companie publică, aşa cum era de la Oferta Publică Iniţială din 2013.

”Libertatea de exprimare este temelia unei democraţii funcţionale, şi Twitter este piaţa oraşului digitală unde sunt dezbătute problemele vitale pentru viitorul umanităţii”, se arată într-un comunicat al şefului Tesla.

🚀💫♥️ Yesss!!! ♥️💫🚀 pic.twitter.com/0T9HzUHuh6— Elon Musk (@elonmusk) April 25, 2022

Elon Musk, care este la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, are peste 83 de milioane de urmăritori şi a folosit Twitter pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare.

În ultima vreme, Elon Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale. Potrivit lui Elon Musk, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

Musk, care este şi fondator şi director general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la peste 300 de miliarde de dolari. ...citeste mai departe despre "Elon Musk a cumpărat oficial Twitter. Suma colosală plătită pentru a controla gigantul media" pe Ziare.com

#Elon Musk, #Twitter, #tesla, #musk a cumparat twitter , #Stiri International