Elicopter cu moldoveni capturat de talibani. Sedinta de urgenta a Guvernului de la Chisinau

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 08:44
810 citiri
Elicopter cu moldoveni capturat de talibani. Sedinta de urgenta a Guvernului de la Chisinau
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul de la Chisinau se reuneste miercuri in sedinta de urgenta, dupa ce un elicopter care apartine unei companii din Republica Moldova a fost capturat marti de catre talibanii din Afganistan.

Aparatul de zbor cu 19 oameni la bord, dintre care trei moldoveni, a fost capturat dupa o aterizare fortata. Trei persoane au fost ucise de talibani, inclusiv un cetatean moldovean, iar celelalte 16 au fost luate ostatice, scrie AP.

In acest context, premierul interimar de la Chisinau, Gheorghe Brega, a cerut ca miercuri dimineata sa fie convocata o sedinta de urgenta, pentru a se stabili ce masuri pot fi luate in aceasta situatie, relateaza Unimedia.

De asemenea, Ministerul moldovean de Externe a cerut Misiunii Permanente a Republicii Moldova pe langa ONU sa obtina de urgenta de la Misiunea ONU de mentinere a pacii in Afganistan informatii oficiale legate de soarta celor trei moldoveni aflati la bordul elicopterului, toti membri ai echipajului.

Unimedia a notat ca aparatul de zbor ...citeste mai departe despre "Elicopter cu moldoveni capturat de talibani. Sedinta de urgenta a Guvernului de la Chisinau" pe Ziare.com

#elicopter Moldova talibani, #sedinta urgenta Chisinau elicopter , #Stiri International