Elevul care a deschis focul la o scoala din Franta s-a predat. Alta persoana a fost retinuta

Vineri, 17 Martie 2017, ora 16:11
926 citiri
Elevul care a deschis focul la o scoala din Franta s-a predat. Alta persoana a fost retinuta
Foto: Arhiva Ziare.com

Elevul care a deschis focul, joi, la scoala din Grasse, in sud-estul Frantei, s-a predat politiei dupa atac. Vineri, inca o persoana a fost retinuta, fratele unui prieten al agresorului.

Atacatorul, in varsta de 16 ani, a fost descris de anchetatori ca fiind "instabil" si "obsedat de arme". In posesia sa s-au gasit o carabina, doua pistoale si o grenada, arata Business Insider, care citeaza AFP.

O sursa apropiata anchetei a declarat vineri ca armele folosite in atac sau gasite asupra sa apartineau familiei baiatului, respectiv parintilor si unui bunic.

Nu exista suspiciunea de atentat terorist, atacul armat fiind motivat de unele probleme pe care adolescentul le avea cu colegii de clasa.

In total, in atacul de la liceul Alexis de Tocqueville au fost ranite 14 persoane. Multe s-au ranit cand s-a creat busculada, dupa ce focurile de arma au fost trase, incercand sa fuga.

Franta e cu nervii intinsi la maximum, dupa o serie de atacuri jihadiste in care au fost ucisi peste 230 de oameni, intre ianuarie 2015 - iulie 2016.

A.S. ...citeste mai departe despre "Elevul care a deschis focul la o scoala din Franta s-a predat. Alta persoana a fost retinuta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autor atac scoala Franta predat, #atac armat liceu Grasse, #raniti atac scoala Franta , #Stiri International