Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

„Orașul Bitcoin” va fi construit în El Salvador pe marginea unui vulcan. Nu vor exista impozite pe proprietate sau pe venituri

„Orașul Bitcoin” va fi construit în El Salvador pe marginea unui vulcan. Nu vor exista impozite pe proprietate sau pe venituri

Un „Bitcoin City” în formă de monedă va fi construit pe marginea unui vulcan și va fi alimentat cu energie termică. Noul oraș va fi finanțat prin criptomonede și va arăta ca moneda cripto când va fi construit în regiunea de sud-est a țării La Unión. „Bitcoin City” este imaginat ca un oraş circular, de forma unei monede mari, construit la baza vulcanului Conchagua.

„Bitcoin City” va dispune de toate facilităţile, a promis preşedintele El Salvadorului, Nayib Bukele, referindu-se la „zone rezidenţiale, zone comerciale, servicii, muzee, locuri de divertisment, baruri, restaurante, aeroport, port, cale ferată”. „Totul dedicat bitcoin”, a declarat el.

Potrivit lui Nayib Bukele, vulcanul Conchagua „va furniza energia necesară întregului oraş şi va alimenta totodată minarea” criptomonedelor. „Minarea”, adică crearea criptomonedelor, se face cu ajutorul unor calculatoare care rezolvă probleme matematice complexe şi a căror funcţionare necesită o mare cantitate de energie electrică. În El Salvador, o parte din această energie este furnizată de o uzină electrică alimentată datorită vulcanului Tecapa.

De asemenea, nu vor exista impozite pe proprietate, venituri sau impozite municipale, iar orașul ar avea zero emisii de dioxid de carbon, a spus președintele El Salvador. El a adăugat că vor fi „zone rezidențiale, zone comerciale, servicii, muzee, divertisment, baruri, restaurante, aeroport, port, cale ferată – totul va fi dedicat Bitcoin”. El Salvador a devenit în septembrie prima țară din lume care a adoptat bitcoin ca mijloc de plată legal.

Asemănând planul său cu orașele fondate de Alexandru cel Mare, Bukele a spus că Bitcoin City va fi circular, cu un aeroport, zone rezidențiale și comerciale și va avea o piață centrală proiectată va arăta ca un simbol bitcoin văzut de sus.

Nayib Bukele nu a oferit un orizont de timp pentru construcţia sau finalizarea oraşului, dar a estimat că infrastructura publică va costa aproximativ 300.000 de bitcoini. Un bitcoin se tranzacţionează în prezent la circa 60.000 de dolari.

Președintele expert în tehnologie a declarat: „Dacă vrei ca bitcoin să se răspândească în lume, ar trebui să construim mai multe astfel de Alexandrias”.

În septembrie, președintele s-a autoproclamat „dictator” al El Salvador pe Twitter într-un aparent spirit de glumă.

Avertismentul FMI

Într-un raport publica luni, ...citeste mai departe despre "„Orașul Bitcoin” va fi construit în El Salvador pe marginea unui vulcan. Nu vor exista impozite pe proprietate sau pe venituri" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 168 ori