Egiptul, suparat pe Marea Britanie din cauza unei statui antice - Valoreaza 25 de milioane de dolari

Duminica, 23 August 2015, ora 10:09
821 citiri

Ministrul Antichitatilor din Egipt a facut un apel catre cetateni, indemnandu-i sa cumpere o statuie vanduta de Muzeul Northampton din Marea Britanie, care valoreaza 25 de milioane de dolari.

Mamdouh el-Damaty a transmis ca vineri, 28 august, expira prohibitia ca artefactul sa paraseasca Regatul Unit, informeaza Haaretz.

Acest lucru inseamna ca daca Egiptul nu gaseste banii pentru a o achizitiona, statuia va ajunge intr-o colectie privata.

"Ce face acest muzeu poate fi considerat, din punct de vedere etic, o crima impotriva umanitatii si a poporului egiptean", a opinat el-Damaty, intr-o conferinta de presa.

El sustine ca artefactele sunt donate muzeeelor "pentru a raspandi informatii despre civilizatii, mosteniri, arte si cultura", in consecinta "locul de odihna al unui artefact este muzeul", nu o colectie privata.

Guvernul britanic incearca sa gaseasca un cumparator local, pentru a putea tine statuia in interiorul tarii, mai arata sursa citata.

La ...citeste mai departe despre "Egiptul, suparat pe Marea Britanie din cauza unei statui antice - Valoreaza 25 de milioane de dolari" pe Ziare.com

#statuie egipt marea britanie, #statuie cumpara egipt marea britanie , #Stiri International